Ovocné i krémové dorty pro děti

Máslový krém do dortu

Máslový krém je pro většinu krémových dortů absolutním základem, ale může dokonale posloužit i jako základní potahová hmota. Jeho znalost je tak základem každého dobrého cukráře a pro jeho správné zhotovení samozřejmě platí jedno základní pravidlo.

Máslový krém musí být vyroben z másla, které obsahuje víc jak 80% tuku. Máslové krémy lze nastavit buď pudinkem, nebo moučnou kaší, ale vždy platí, že směs musí obsahovat větší množství másla, jinak by vznikla tekutá hmota, se kterou by se nedalo absolutně pracovat.

Jdeme se proto podívat na recept, podle kterého je za pár minut hotový základní máslový krém do dortu a to bez nastavování.

Ingredience: 1 kostka másla (více jak 80% tuku!), 50-100g cukru – záleží na tom, jak chcete mít krém sladký

Máslo si nechejte změknout při pokojové teplotě a připravte si šlehač, kterým změklé máslo nejdřív lehce rozšleháte a až po chvíli začnete přidávat cukr. Máslo s cukrem se nesmí šlehat nijak výrazně dlouho, protože by se jinak mohlo srazit, takže jakmile vznikne jemný krém bez hrudek, můžete od šlehání bez problémů upustit.

Do máslových krémů je možné přidat následující ingredience nebo extrakty:

  • Vanilka
  • Čokoláda
  • Káva
  • Nugát
  • Oříšek
  • Kokos
  • Kakao
  • A mnoho jiných příchutí

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Krémy do dortů a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.