Ovocné i krémové dorty pro děti

Jahodový dort

Ingredience: 750g čerstvých jahod, 600ml vody, 200g třtinového cukru, 20g vanilkového cukru, 220g dětských piškotů, 3 jahodové pudinky, 1 limetka

Na ozdobu: 150g mascarpone, 150g měkkého tvarohu, 150g jahod, lístky limetky

Připravte si dortovou formu o průměru alespoň 22cm a vložte do její spodní části vrstvu dětských piškotů.

Větší jahody si překrájejte na půlky, malé jahody na čtvrtky a rovnou můžete dát vařit na 10 minut do 400ml vody společně s cukrem, šťávou z jedné limetky a kůrou z jedné limetky.

Po deseti minutách vaření zmírněte plamen, vlijte k povařeným jahodám 200ml studené vody, ve které jste předem rozmíchali jahodové pudinky. Ještě dvě minuty nechejte vařit, a jakmile je hmota hustá, zalijte jednou její polovinou piškoty v dortové formě – hmota houstne velmi rychle. Na hmotu rozložte další část piškotů a přelijte další vrstvou jahodové směsi.

Dort je vhodné nechat v chladničce tuhnout alespoň 8 hodin a na závěr, při servírování, můžete začít zdobit mascarpone, které jste dopředu smíchali s tvarohem.

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Ovocné dorty a označen , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.