Ovocné i krémové dorty pro děti

Piškotový dort

Piškotový dort s pudinkovým krémem

Ingredience: 

Na krém: 2 balení vanilkového cukru, 2,5 hrnku mléka, 1,5 hrnku cukru moučka, 2 balíčky pudinkového prášku, 1 kostka másla

Na těsto: 5 vajec, 5 lžic vody, 1 špetka soli, 1 hrnek polohrubé mouky, 0,5 hrnku cukru krupice

Postup: 

Oddělte žloutky od bílků, do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte na sníh. Žloutky společně s cukrem utřete do pěny, postupně přidávejte pár lžic horké vody, prosátou mouku a společně vše promíchejte. Nakonec pomalu vmíchejte i našlehaný sníh a těsto vlijte do předem připravené kulaté formy na pečení. Vychlazený korpus rozřízněte a začněte připravovat krém. Dle návodu uvařte oba dva pudinky – nejlépe zvlášť a po jejich úplném vychladnutí do nich vmíchejte rozehřáté máslo, ve kterém jste rozmíchali cukr. Na vychlazený korpus následně dejte vzniklý krém, ozdobte ovocem a nechejte několik hodin pořádně zatuhnout.

Komentáře jsou uzavřeny.